Staatssecretaris Van der Burg in Kampen: vluchtelingen hebben niet alleen een huis maar ook een thuis nodig

Staatssecretaris Eric van der Burg (Vluchtelingen) is blij met het project de Thuisgevers, een initiatief van de gemeente Kampen en de Protestantse Kerk in Nederland. Het wordt gedragen door de gemeenschap en zorgt ervoor dat bedden vrijkomen voor vluchtelingen, zegt hij.

Het Afghaanse echtpaar, Razia en Faizuddin Sarajzada te midden van de initiatiefnemers in Kampen met links naast hen burgemeester Sander de Rouwe en links achter staatssecretaris Eric van der Burg. Rechts naast hen Jurjen de Groot van de PKN.

Het Afghaanse echtpaar, Razia en Faizuddin Sarajzada te midden van de initiatiefnemers in Kampen met links naast hen burgemeester Sander de Rouwe en links achter staatssecretaris Eric van der Burg. Rechts naast hen Jurjen de Groot van de PKN. Foto: Foto Tennekes

,,Vluchtelingen hebben niet alleen een huis nodig, maar een thuis is nog veel belangrijker.” Dat zei staatssecretaris Eric van der Burg woensdag tijdens een werkbezoek aan het eerste geopende initiatief van de Thuisgevers in de gemeente Kampen. Dit landelijke project, een initiatief van de Protestantse Kerk in Nederland en de gemeente Kampen, draagt bij aan versnelde tijdelijke huisvesting van statushouders in gemeenten waaraan zij zijn toegewezen.

Nieuws

menu