Cijfers van het project 'Costs of War' vertellen het verhaal van de torenhoge kosten van de oorlog in Afghanistan in levens, dollars en jaren | Achtergrond

Er zijn veel verborgen of niet-erkende kosten van het besluit van de VS om met militair geweld op de aanslagen van 9/11 te reageren. Het project Costs of War brengt de menselijke, economische en politieke tol in kaart om een beter geïnformeerd overheidsbeleid te bevorderen.

Ouders van Amerikaanse militairen die in Afghanistan hebben gediend, bekijken de toespraak van president Biden van vorige week dinsdag waarin hij meedeelt dat de laatste Amerikaanse troepen Kabul verlaten.

Ouders van Amerikaanse militairen die in Afghanistan hebben gediend, bekijken de toespraak van president Biden van vorige week dinsdag waarin hij meedeelt dat de laatste Amerikaanse troepen Kabul verlaten. Foto: AFP

De afgelopen elf jaar heb ik de post-9/11 conflicten van nabij gevolgd voor het Costs of War Project, een initiatief dat meer dan vijftig academici, medici en juridische experts samenbrengt. Samen brengen we verslag uit over de menselijke, economische, financiële en politieke kosten van de oorlogen in Irak en Afghanistan.

Nieuws

menu