Dit artikel is vandaag gratis

Vandaag Inside keert toch weer terug op televisie, mét Johan Derksen: maandag is er weer een aflevering

René van der Gijp, Wilfried Genee en Johan Derksen. Foto: ANP

Het programma Vandaag Inside keert maandag terug op televisie. Dat bevestigt Johan Derksen aan het ANP. Niet alleen Wilfred Genee en René van der Gijp, maar ook Derksen zelf is weer in het programma te zien. Nadere toelichting geeft Derksen niet. Volgens hem komt Talpa in de loop van woensdag met een verklaring.

Talpa is niet bereikbaar voor een reactie. De drie presentatoren besloten bijna twee weken geleden te stoppen na een storm van commotie over een bekentenis van Derken, dat hij een halve eeuw geleden een bewusteloze vrouw zou hebben gepenetreerd met een kaars. Later herriep hij zijn verhaal en verklaarde hij dat er geen penetratie was geweest.

Sinds het besluit van de mannen om te stoppen bijna twee weken geleden gaf Talpa geen enkele toelichting meer. Ook wilde Talpa niet bevestigen of het programma Vandaag Inside definitief stopt. De socialmediakanalen van Vandaag Inside zijn nog steeds in de lucht. Volgens Talpa deed het bedrijf dit ’voor de fans’.

De rel vertoonde gelijkenissen met een soortgelijk incident in juni 2020. Toen vielen veel mensen over een grappig bedoelde opmerking die Derksen maakte over Zwarte Piet en rapper Akwasi. Derksen riep toen ook geen zin meer te hebben in het programma. Hij liet in zijn biografie echter weten dat John de Mol, de baas van Talpa, hem toen aan zijn contract hield.

Nieuws

menu