Dit artikel is vandaag gratis

Waarschijnlijk komt er zaterdagavond nog een persconferentie van Rutte en De Jonge, met nieuwe maatregelen en wellicht een harde lockdown

Het katheder waar demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) de persconferenties geven, met de beeldmerken van de basismaatregelen. Foto: Bart Maat

Vermoedelijk zal er zaterdag nog een persconferentie zijn waarop het demissionaire kabinet nieuwe maatregelen tegen het coronavirus bekend maakt. Die kans is ”zeer aanwezig”, aldus een ingewijde. Het OMT heeft een harde lockdown geadviseerd.

De persconferentie van premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge zou dan net als anders om 19.00 uur zijn. In de ochtend houdt het kabinet overleg met de burgemeesters in het Veiligheidsberaad. Daarna komen de meest betrokken bewindslieden samen om het nieuwe advies van het OMT te bespreken.

Het Outbreak Management Team (OMT) pleit er volgens bronnen voor om alle sectoren te sluiten, met uitzondering van essentiële winkels zoals supermarkten, apotheken en drogisterijen. Met deze stap moet een einde gemaakt worden aan de snelle opmars van de veel besmettelijkere omikronvariant.

Nieuws

menu