Dit artikel is vandaag gratis

De eerste groene vinkjes in de CoronaCheck-app vervallen niet vrijdag, maar volgende week dinsdag. En zo voeg je je booster toe aan de app

Een QR-code bij een terras van een café. Foto: ANP

Niet vanaf vrijdag, maar vanaf volgende week dinsdag verliezen meer dan een half miljoen Nederlanders hun groene vinkje in de CoronaCheck-app. Behalve als er een boosterprik is gezet. Hoe voeg je die ook alweer toe?

De eerste groene vinkjes in de corona-app vervallen niet vrijdag, maar vanaf volgende week dinsdag. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid. Eerder werd nog uitgegaan van 4 februari, maar dat wordt 8 februari.

Het gaat om ruim een half miljoen mensen die wel twee vaccinaties hebben gehaald, maar geen booster. Zij raken hun coronatoegangsbewijs kwijt.

Mensen van wie het groene vinkje verloopt, krijgen hierover informatie in de CoronaCheck-app zelf. Die zien ze als ze de app openen, aldus het ministerie van VWS. Het raadt mensen aan om regelmatig de app te openen om te zien of het vervallen van het vinkje in hun geval aan de orde is. Wanneer de vinkjes precies gaan vervallen staat nog niet exact vast.

Belangrijk is dus om te kijken of de boosterprik al is toegevoegd in de CoronaCheck-app zodat je zonder problemen naar het restaurant, bioscoop, theater of Schiphol kan gaan.

Zo voeg je een nieuw vaccinatiebewijs toe

1. Open de CoronaCheck-app

2. Klik op het ‘+’teken rechtsbovenaan

3. Klik op ‘Vaccinatiebewijs’ om de booster toe te voegen

4. Log in met DigiD

5. Check of je gegevens nog kloppen

6. Klik op ‘Maak bewijs’

Nieuws

menu