Zo ga je (samen met je partner) om met een midlifecrisis: 'Mannen zijn van huis uit vaak niet gewend om over gevoelens te praten, maar dat is wel belangrijk'

Over de midlifecrisis worden vaak grappen gemaakt, maar ongeveer een op de vier mannen krijgt ermee te maken. Als de symptomen niet serieus worden genomen, kan zo’n persoonlijke crisis volgens therapeut Aafke Dijkstra tot veel grotere problemen leiden.

De oplossing is, volgens de expert, het gesprek aan te gaan. „Mannen zijn van huis uit vaak niet gewend om over gevoelens te praten, maar dat is wel belangrijk."

De oplossing is, volgens de expert, het gesprek aan te gaan. „Mannen zijn van huis uit vaak niet gewend om over gevoelens te praten, maar dat is wel belangrijk." Foto: Shutterstock

De clichés zijn waar, ze zag het bij haar eigen man. „Opeens wilde hij emigreren, een Porsche kopen en begon hij naar andere vrouwen te kijken. Niets voor hem: we waren gek op elkaar!” Aafke Dijkstra, stress-counselor en integraal therapeut, besloot zich daarop in het fenomeen midlifecrisis te verdiepen. Inmiddels werkt zij al vele jaren als ’midlife happiness expert’. Ze schreef onder meer het boek In 10 stappen je midlifecrisis de baas .

Nieuws

menu