Zo vloerde Zeewolde het datacenter van Facebook. 'Blij dat dit project in de ijskast is gezet. Laat het daar maar goed vastvriezen'

Het besluit van Facebook moederbedrijf Meta om voorlopig geen datacenter aan te leggen bij Zeewolde kan op grote instemming rekenen in het Flevolandse dorp en in de Tweede Kamer. „Dit is fantastisch nieuws”, zegt actievoerster Susan Schaap van Stichting Data Truc. „Ik heb altijd gezegd: ík hoop dat ze er zelf de stekker uit trekken.”

Actievoerders ketenen zich vast voor de deur van het Ministerie van Financien. De activisten eisen dat er geen datacentrum bij Zeewolde wordt gebouwd.

Actievoerders ketenen zich vast voor de deur van het Ministerie van Financien. De activisten eisen dat er geen datacentrum bij Zeewolde wordt gebouwd. Foto: ANP

Het Amerikaanse Meta kwam dinsdag naar buiten met de verklaring dat ze voorlopig afziet van de realisatie van een datacenter. De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen liet half maart een grote winst zien voor partijen die tegen de komst zijn van het 166 hectare grote project.

Nieuws

menu