Christiaan Triebert uit Leeuwarden zoekt met de kleinste aanwijzingen naar wandaden om misdaden te onthullen: 'Je moet bijna obsessief bezig zijn met één onderwerp'

De in Leeuwarden geboren onderzoeksjournalist Christiaan Triebert helpt door analyse van YouTube-filmpjes, Google Earth-beelden en andere openbare bronnen op internet de toedracht van bombardementen en oorlogsmisdaden te onthullen. ,,Je moet bijna obsessief bezig zijn met één onderwerp.”

Christiaan Triebert met zijn moeder in Leeuwarden. Onlangs maakte hij een trip door de Verenigde Staten, samen met zijn moeder. De jaren ervoor had zijn moeder hem nooit kunnen opzoeken, vanwege de coronacrisis. ,,Voor die reis ben ik heel dankbaar. Vroeger nam ze mij mee, nu gaan we samen op pad."

Christiaan Triebert met zijn moeder in Leeuwarden. Onlangs maakte hij een trip door de Verenigde Staten, samen met zijn moeder. De jaren ervoor had zijn moeder hem nooit kunnen opzoeken, vanwege de coronacrisis. ,,Voor die reis ben ik heel dankbaar. Vroeger nam ze mij mee, nu gaan we samen op pad." Foto: FD

Wie vaak naar televisietalkshows kijkt, heeft Christiaan Triebert (31) vast eens voorbij zien komen. De onderzoeksjournalist schoof de afgelopen jaren meermaals aan bij praatprogramma’s als Op1 en De wereld draait door .

Nieuws

menu