Zorg over de politieke bestuurscultuur beheerst het congres van de ChristenUnie

De onvrede over de huidige politieke omgangsvormen wordt bij de ChristenUnie breed gevoeld. ,,Wij zijn in een destructief politiek rollenspel beland,” zei partijleider Gert-Jan Segers op het partijcongres zaterdag in Zwolle.

Fractievoorzitter Gert-Jan Segers spreekt op het ChristenUnie-congres dat zaterdag voor het eerst sinds het uitbreken van het coronavirus weer volledig fysiek plaats vond. ,,Wij moeten elkaar weer zien, elkaar weer in de ogen kijken,” aldus Segers.

Fractievoorzitter Gert-Jan Segers spreekt op het ChristenUnie-congres dat zaterdag voor het eerst sinds het uitbreken van het coronavirus weer volledig fysiek plaats vond. ,,Wij moeten elkaar weer zien, elkaar weer in de ogen kijken,” aldus Segers. Foto: ANP

Het ChristenUnie-congres wil dat de Tweede Kamerfractie scherper oordeelt in integriteitskwesties bij het kabinet. Een motie die hiertoe opriep, kreeg 72 procent van de aanwezige leden achter zich. De motie roept niet alleen op tot een duidelijker oordeel, maar riep de Tweede Kamerfractie de regering hier ‘strenger op te controleren’ en om ‘in het uiterste geval de optie niet te schuwen’ een motie van wantrouwen te steunen.

Nieuws

Meest gelezen

menu