Volgend jaar leven een miljoen Nederlanders onder de armoedegrens, voorspelt het Centraal Planbureau. En er zijn vooral zorgen om kinderen

Doordat een aantal steunmaatregelen voor huishoudens met de laagste inkomens wegvalt, neemt de armoede volgend jaar flink toe. Dat voorspelt het Centraal Planbureau. Waar dit jaar al zo’n 800.000 mensen onder de armoedegrens leven, zijn dat er in 2024 bijna een miljoen, onder wie 230.000 kinderen.

Minister Carola Schouten ( Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) bezoekt in het kader van wereldarmoededag een basisschool waar ze voor de leerlingen een gratis schoolontbijt serveren.

Minister Carola Schouten ( Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) bezoekt in het kader van wereldarmoededag een basisschool waar ze voor de leerlingen een gratis schoolontbijt serveren. Foto: ANP

Het aantal kinderen dat opgroeit in armoede stijgt volgens de schatting van het Centraal Planbureau (CPB) van 6,1 procent naar 7,1 procent in 2024. Het gaat dan om 230.000 kinderen die onder de armoedegrens opgroeien. Dat meer Nederlanders in armoede leven, is volgens het CPB het gevolg van de inflatie.

Nieuws

menu