Dit artikel is vandaag gratis

De 22-jarige João Virgínia is aangetrokken als nieuwe doelman voor SC Cambuur

João Virgínia, nieuwe doelman SC Cambuur voor het seizoen 2022-23 Foto: Cambuur Media

SC Cambuur heeft de 22-jarige João Virgínia aangetrokken als nieuwe doelman. Dat maakte de Leeuwarder eredivisionist vrijdagavond bekend. Virgínia wordt een seizoen gehuurd van Everton FC.

Voor Ajax-supporters is Virgínia een bekende, hij speelde met Benfica een wedstrijd tegen de Amsterdammers in de Champions League van afgelopen seizoen. In Portugal was hij ook op huurbasis actief. In Lissabon begon hij ook bij de jeugdopleiding, waarna hij overstapte naar Arsenal en in 2018 terechtkwam bij Everton.

De Portugees speelde bij Benfica acht wedstrijden in het eerste elftal en hield de helft daarvan de nul. Eerder doorliep hij alle nationale jeugdselecties van zijn land.

Jong maar volwassen

Technisch manager Foeke Booy: ,,Het is geen geheim dat we op zoek waren naar een doelman en met João hebben we die zeker gevonden. Ondanks zijn relatief jonge leeftijd is hij al heel volwassen, is het een fijne persoonlijkheid en beschikt hij bovendien al over de nodige ervaring op het allerhoogste niveau.”

Virgínia zou ook passen bij de manier van spelen van het elftal van trainer Henk de Jong. ,,Het heeft even wat tijd gekost, maar we zijn zeer tevreden met dit resultaat.” Cambuur meldt dat er veel interesse was voor de doelman.

Bij Cambuur was Sonny Stevens de afgelopen jaren de nummer 1 onder de lat. Zijn contract liep deze zomer af en is vooralsnog niet verlengd. Robbin Ruiter (35) traint ook mee met de selectie in de hoop op een verbintenis bij de Leeuwarders.

Of zijn situatie met het aantrekken van Virgínia anders wordt, is niet duidelijk. Booy zei onlangs twee keepers te willen aantrekken, als het definitief uitloopt op een vertrek van Stevens. Brett Minnema behoort reeds tot de keeperselectie.

Nieuws

menu