64e derby tussen sc Heerenveen en SC Cambuur eindigt voor de negentiende keer in een gelijkspel en levert vooral dubbele gevoelens op

Het was op de kop af zesenhalf jaar geleden dat de Friese derby zondag terugkeerde in het Abe Lenstrastadion. De 64e editie leverde voor de negentiende keer geen winnaar op, maar zorgde wel voor dubbele gevoelens.

De oude teamgenoten Joost van Aken (3) en Doke Schmidt van Cambuur (r), die verhaal kwam halen naar aanleiding van de 3-3 ver in blessuretijd, sluiten elkaar voor de lieve vrede  en de 3-3 in de armen.

De oude teamgenoten Joost van Aken (3) en Doke Schmidt van Cambuur (r), die verhaal kwam halen naar aanleiding van de 3-3 ver in blessuretijd, sluiten elkaar voor de lieve vrede en de 3-3 in de armen. Foto: ANP

,,Het belangrijkste is dat Cambuur niet de drie punten heeft gepakt”, vond Anas Tahiri, die zijn eerste derby als podium gebruikte om zijn eerste treffer in het shirt van Heerenveen te scoren. ,,Ik ben een emotionele jongen. Als je zo’n goal maakt in zo’n wedstrijd is dat nog leuker dan normaal, al houd je er een dubbel gevoel aan over”, zei de middenvelder. ,,Toen ik hier in de winterstop tekende was het eerste dat ik hoorde dat op 1 mei de wedstrijd tegen Cambuur was. Nu weet ik waarom.”

Nieuws

menu