Bij AVC in Sexbierum draaide het zaterdag niet om voetbal: de club stond met een herdenking stil bij het verlies van heit en soan Egbert en Riemer van der Veen uit de eigen voetbalfamilie

Het duel in de vierde klasse A zaterdag tussen vv Algemene Voetbal Club (AVC) uit Sexbierum en Sleat was zaterdag niet meer dan een decor voor een spel met als voornaamste boodschap dat het leven gewoon doorgaat. Ook na het overlijden van twee clubleden, heit en soan Egbert (46) en Riemer (12) van der Veen, op vrijdag 21 oktober op de Waddenzee. In overleg met de familie begon de wedstrijd zaterdag stil met minuut stilte.

Op Sportpark 'De Lytse Trije' van voetbalvereniging AVC uit Sexbierum is een herdenkingsplek ingericht naar aanleiding van het overlijden van clubleden Egbert en Riemer van der Veen.

Op Sportpark 'De Lytse Trije' van voetbalvereniging AVC uit Sexbierum is een herdenkingsplek ingericht naar aanleiding van het overlijden van clubleden Egbert en Riemer van der Veen. Foto: Dijks Media/Pier de Haan

Een herdenking dus met een hoofdrol voor de stilte, want ‘wurden binne der net’, zoals boven de rouwadvertentie stond. Voorzitter Duco Scheffer van AVC omschreef deze stille zaterdag als ‘de weg naar het nieuwe normaal’ die moet worden ingeslagen.

Nieuws

menu