Harmen Faber, Rudmer Faber en Melle Talsma schrijven met zege op jongens pupillenbond geschiedenis voor KV Achlum

Harmen Faber, Rudmer Faber en Melle Talsma hebben zaterdag in Arum namens KV Achlum de jongens pupillenbond op hun naam geschreven. In de finale moesten de tweelingbroers Ruurd en Frans Oosterbaan van de jubilerende kaatsvereniging De Lytse Stuit uit Scharnegoutum (75 jaar) zich op 5-4 en 6-4 gewonnen geven. Het was voor het eerst in de geschiedenis dat Achlum de jongens pupillenbond won. De partij werd in 1992 in het leven geroepen.

Coach Grada van der Schoot is trots op (van links af) Rudmer Faber, Melle Talsma en Harmen Faber na de winst van Achlum op de jongens pupillenbond in buurdorp Arum.

Coach Grada van der Schoot is trots op (van links af) Rudmer Faber, Melle Talsma en Harmen Faber na de winst van Achlum op de jongens pupillenbond in buurdorp Arum. Foto: Linda Kuipers-Landskroon

De winst van Melle Talsma (12 jaar, achterin en voorbest op), Rudmer Faber (13 jaar, voorin en voorminst op) en van de elfjarige balkeerder Harmen Faber was een tikkeltje verrassend te noemen. Naast Scharnegoutum hadden de kenners met name KF Yn ’e Lijte uit Folsgare (met de sterke Lieuwe van der Kamp) de beste kansen op de eindzege toegedicht. De twee afdelingen troffen elkaar in de halve eindstrijd en het was uiteindelijk Scharnegoutum dat zich van het finaleticket verzekerde: 5-3 en 6-6.

Nieuws

menu