Albert Minkema redt kampioenschap op Sumarreheide

Albert Minkema redde niet alleen dit kampioenschap klavertje drie voor Friese tuigpaarden op Sumarreheide, dat vanwege geringe deelname niet door dreigde te gaan. Hij verraste ook nog eens iedereen en zichzelf met de nationale titel op dit moeilijke onderdeel. ,,Dat ik dit yn ‘e hjerst fan myn karrière nog meimeitsje mei’’, klonk het emotioneel na de klanken van het Wilhelmus.

Albert Minkema concentreert zich met de merrie Zafirah voorop en daar achter de hengsten Bauke en Idsert van de Lits op de beslissende rit in het kampioenschap en rijdt verrassend naar de titel.

Albert Minkema concentreert zich met de merrie Zafirah voorop en daar achter de hengsten Bauke en Idsert van de Lits op de beslissende rit in het kampioenschap en rijdt verrassend naar de titel. Foto: Bram Buruma

Vorig jaar werden de Hynstedagen Tytsjerksteradiel op Sumarreheide bij Garyp op het laatste moment afgeblazen, zoals zoveel evenementen die voor het tweede achtereenvolgende seizoen door alle vervelende maatregelen niet gehouden konden worden. Het kampioenschap klavertje drie zou zaterdag bij de Friese tuigpaarden voor de sjees een hoogtepunt moeten en kunnen worden van de Hynstedagen, maar werd dat niet.

Nieuws

menu