Nieuwe koplopers op doelsaldo, een desastreus omschakelmoment en guess who's back: dit gebeurde er op de Friese amateurvelden in het weekend van 10 en 11 december

Het was koud, nog kouder dan vorige week leek het wel, en hier en daar waren wedstrijden afgelast. Maar er gebeurde genoeg op de Friese voetbalvelden om dit overzicht te vullen!

Aanvaller Rens Merkus van Blauw Wit'34 probeert Emmanuel Adegbola van Pelikaan S in een sprintduel langs de zijlijn af te schudden.

Aanvaller Rens Merkus van Blauw Wit'34 probeert Emmanuel Adegbola van Pelikaan S in een sprintduel langs de zijlijn af te schudden. Foto: Marcel van Kammen

In de derde divisie moest Harkemase Boys er een eind voor rijden, maar dat was het waard: met een 2-0 overwinning op ASWH keerden de Harkiten terug uit Hendrik Ido Ambacht. Een niveau lager won Buitenpost ook. Met een recordaantal punten van 23 uit 15 wedstrijden gaan ‘de Blauwkes’ met een goed gevoel de winterstop in.

Pas op voor de counter

Omschakeling, ‘provocerende pressie’, countervoetbal: we hebben de termen de afgelopen weken veelvuldig voorbij zien komen bij het Nederlands elftal in Qatar. Zaterdag had Blauw Wit’34 er als trotse koploper in de eerste klasse F ook mee te maken, maar dan tegen achtervolger Pelikaan S. En jawel, de Leeuwarders liepen in de fuik van een perfect uitgevoerde counter en zijn door de 0-1 nederlaag koploper af. Wil je dat doelpunt nog even zien, klik dan hier en spoel door naar 1:47 uur.

Nieuws

menu