Nieuwe kampioenen en degradanten, een treurige vechtpartij in Buitenpost en een bijna (prachtig) eigen doelpunt: dit gebeurde er op de Friese amateurvelden op 22 en 23 april

Voetbal is oorlog, zeggen we wel eens, maar als een voetbalwedstrijd daadwerkelijk uitloopt op een veldslag of vechtpartij, dan is dat vooral dieptriest. Zaterdag gebeurde dat bij Buitenpost, tot ontzetting van de club, het bestuur en de spelers.

FC Harlingen viert de 0-3 van clubtopscorer Kevin Hoekstra (nummer 10). Op de achtergrond Warga-doelman Roy van der Zweep.

FC Harlingen viert de 0-3 van clubtopscorer Kevin Hoekstra (nummer 10). Op de achtergrond Warga-doelman Roy van der Zweep. Foto: Marcel van Kammen

Ze hadden dan wel gewonnen, de spelers van Buitenpost, maar achteraf overheerste toch verslagenheid, zei Paul Olijve, voorzitter van de voetbalvereniging, tegen deze krant. Buitenpost speelde tegen DHSC uit Utrecht (de club van Wesley Sneijder, die zelf ook aanwezig was) en na afloop ontstond een grote vechtpartij toen spelers van DHSC verhaal wilden halen bij de scheidsrechter en slaags raakten met spelers van Buitenpost.