Rode kaarten, balen van de scheids, nét geen wereldgoal en actie voor aardbevingsslachtoffers: dit gebeurde er op de Friese amateurvelden op 11 en 12 februari

Emoties kunnen hoog oplopen op het voetbalveld, en dat gebeurde ook bij verschillende wedstrijden dit weekend op de Friese voetbalvelden. Maar daarnaast waren er ook mooie doelpunten, mooie bijna doelpunten en opvallende uitslagen. Geniet nog één keer na van het amateurvoetbal in Fryslân op 11 en 12 februari!

Wieger Zwaan, opgewacht door Jelke de Boer (r), was zaterdag goed voor vier treffers in het thuisduel van QVC met TOP'63.

Wieger Zwaan, opgewacht door Jelke de Boer (r), was zaterdag goed voor vier treffers in het thuisduel van QVC met TOP'63. Foto: Marco Keyzer

Op het eigen sportpark De Bosk speelde Harkemase Boys zaterdag tegen RKAV Volendam. De uitslag was 1-1, maar het is het waard om het eerste doelpunt (gescoord door Jari Slort van Harkemase Boys) even terug te zien op onderstaande video. Hij wordt gemaakt in de 36e minuut (minuut 3:30 ongeveer in de de video) en we laten het aan u over om een oordeel te vormen. Mazzel? Knullig? Blunder van de keeper? Zeg het maar. Maar dit gebeurt dus ook in de derde divisie van het zaterdagvoetbal. Kansen op meer kregen de Harkiten genoeg, maar ze maakten ‘em niet, en toen viel in blessuretijd toch nog de 1-1. ‘Puntje jatten’, zo heet dat dan.