Degradatiezorgen, een héérlijke comeback en een scorende debutant van zestien jaar: dit gebeurde er op de Friese amateurvelden in het weekend van 28 en 29 januari

Het prachtige weer was deze dagen geen spelbreker en dus werd er volop gevoetbald op de Friese amateurvelden. Het leverde genoeg opmerkelijks op: van rode kaarten tot een wel heel erg afzwaaiende vrije trap en een prachtige safe bij een penalty.

VVI speelde tegen Joure en drukte de opponent nog dieper in de degradatiezorgen.

VVI speelde tegen Joure en drukte de opponent nog dieper in de degradatiezorgen. Foto: Marco Keyzer

In de derde divisie stond voor Harkemase Boys een lastige uitwedstrijd op het programma: tegen ACV uit Assen. Al tien wedstrijden op rij was ACV ongeslagen en daar kwam zaterdag - helaas voor Harkemase Boys - een elfde wedstrijd bij. Al lieten de Harkiten ACV daar wel hard voor werken. Nog voor rust stond ACV met 2-0 voor, na rust kwam Harkemase Boys al snel terug tot 2-1. En door, denk je dan, maar vrijwel direct na dat doelpunt kreeg Iloba Achuna direct rood voor een harde charge. Ook met een man minder trok Harkemase Boys ten aanval, maar het slaagde er niet meer in te scoren. De Friezen staan nu 12e.

Nieuws

menu