Harde wind, het 'Feanster kwartiertje' en waar zijn mijn scheenbeschermers? Dit gebeurde er op de Friese amateurvelden op 25 en 26 maart

Het was soms lastig voetballen deze zaterdag met de harde wind die de bal een eigen leven gaf. Wedstrijden liepen anders dan je dacht, maar of dat alleen door die wind kwam, zullen we natuurlijk nooit weten. Er viel hoe dan ook weer genoeg te beleven op de Friese amateurvelden!

Erik Haitsma van SDS haalt uit, Makkum-aanvoerder Evert Bruinsma wacht af.

Erik Haitsma van SDS haalt uit, Makkum-aanvoerder Evert Bruinsma wacht af. Foto: Simon Bleeker Fotografie

In de derde divisie speelde Harkemase Boys een thuiswedstrijd tegen FC Rijnvogels. Rijnvogels uit De Pan (gemeente Katwijk) staat een stuk hoger op de ranglijst dan Harkemase Boys (6e tegenover nu 12e) en dan is het lekker als je wint. Dat deden de Harkiten ook, in een wedstrijd met dus die harde wind en de nodige regenbuien, gemiste kansen en best wat doelpunten. Onderstaande samenvatting is het waard om terug te kijken. Vooral de 2-0 (technisch hoogstandje van Berwout Beimers) mag er wezen en je mag zelf bepalen of de overtreding van Rijnvogels in blessuretijd echt een penalty waard was. Jari Slort deed het in elk geval beter dan Memphis Depay tegen Frankrijk en schoot ‘em beheerst binnen. 3-2, drie punten, blijdschap in Harkema.