Drinkpauzes, net wel of nog niet kampioen, een onnodige vechtpartij en een Wout Weghorst-doelpunt: dit gebeurde er op de Friese amateurvelden op 13 en 14 mei

Handhaving, degradatie, nacompetitie of juist het kampioenschap: zo langzamerhand wordt het duidelijk waar de competities in het amateurvoetbal op uitlopen. Er waren ook dit weekend al de nodige ontknopingen.

Vreugde bij de spelers van LSC 1890 na het behalen van de titel.

Vreugde bij de spelers van LSC 1890 na het behalen van de titel. Foto: Dijks Media

Harkemase Boys sleepte in de derde divisie zaterdag een punt uit het vuur tegen Sparta Nijkerk. Zo mogen we het toch wel noemen als je een kwartier voor tijd nog met 0-2 achter staat. Wie overigens denkt dat in de eerste minuut van onderstaande samenvatting zijn internet even vastloopt: dat is niet het geval. Het beeld is door de videomakers van Harkemase Boys bewust even op pauze gezet, om daarmee duidelijk te maken dat de bal door een speler van Sparta in de vierde minuut van de wedstrijd toch echt met de hand van de doellijn werd gehaald. Dat had een penalty moeten zijn, vinden ze in Harkema en op basis van deze beelden is het Harkemase onbegrip wel te begrijpen.