Wedstrijdverslagen op rijm, een prachtige zweefduik en op tijd beginnen vanwege het WK: dit gebeurde er op de Friese amateurvelden in het weekend van 3 en 4 december

De winterstop nadert, en wat was het al koud, maar dit weekend werd er nog volop gevoetbald op de amateurvelden in Fryslân. En gelukkig: zij die zaterdagmiddag hun wedstrijd verloren, konden toch nog juichen voor Oranje.

Zondag stond de derby tussen MKV'29 en LVV Friesland op het programma.

Zondag stond de derby tussen MKV'29 en LVV Friesland op het programma. Foto: Marcel van Kammen

Altijd leuk natuurlijk als je naar Harderwijk afreist en met drie punten terugkomt. Harkemase Boys deed dat zaterdag door met 2-0 te winnen van VVOG in de derde divisie. Voor wie de Harkiten niet is achterna gereisd naar Harderwijk is er een samenvatting op internet te vinden. Leuk om helemaal te kijken, want er is genoeg te beleven met een opstootje, twee rode kaarten, afgekeurde doelpunten (van VVOG) en twee wel getelde doelpunten (van Harkemase Boys). Het opstootje waarbij Jhurrey Margaritha van Harkemase Boys rood krijgt vind je bij minuut twee van de video, en als je wilt zien hoe je je eigen ploeg vooral níet moet benadelen, scroll dan door naar minuut 7:20.

Nieuws

menu