Dit artikel is vandaag gratis

Andries Noppert komt terug als doelman bij sc Heerenveen, en tekent een contract voor twee seizoenen

Andries Noppert als doelman van Go Ahead Eagles in het Abe Lenstra Stadion zondagavond tijdens de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Foto: ANP

Andries Noppert speelt volgend seizoen voor sc Heerenveen. De doelman (28) uit Joure komt over van Go Ahead Eagles en tekent in het Abe Lenstra-stadion een contract voor twee jaar. Ook maakte de club de transfer van assistent-trainer Paul Simonis bekend.

Noppert doorliep de jeugdopleiding in Fryslân en keert dus terug op het oude nest. In de zomer van 2014 vertrok hij naar NAC Breda, om vervolgens voor het Italiaanse Foggia, FC Dordrecht en Go Ahead Eagles te spelen. Bij laatstgenoemde club maakte de Jouster – die ook in de belangstelling van SC Cambuur stond – het afgelopen seizoen een uitstekende indruk.

Meerdere keuzes

Technisch manager Ferry de Haan reageerde maandag verheugd bij het bekend maken van de transfer. „We zijn blij dat Andries ondanks meerdere keuzes, ervoor heeft gekozen om zijn carrière bij ons te vervolgen. Hij heeft het bij Go Ahead Eagles na de winterstop goed gedaan. Het is een doelman met kwaliteit en een goede persoonlijkheid. Na zijn vertrek bij Heerenveen in 2014 heeft hij zich enorm ontwikkeld. Samen met Xavier Mous zal hij hier volgend seizoen de concurrentie aan moeten gaan.”

Daarnaast meldde Heerenveen de komst van Paul Simonis. De nieuwe trainer, Kees van Wonderen, neemt hem als assistent mee naar het Friese haagje, waar hij in de zomer aan de slag gaat als hoofdtrainer. Van Wonderen en Simonis werkten de afgelopen twee seizoenen samen bij Go Ahead Eagles.

Simonis (37) was voor zijn periode bij Go Ahead vijftien jaar werkzaam voor de jeugdopleiding van Sparta. Met Go Ahead promoveerde hij in het seizoen 2020-2021 naar de eredivisie en dit seizoen eindigde de club uit Deventer als dertiende.

Nieuws

Meest gelezen

menu