Dit artikel is vandaag gratis

Andries Noppert mag blijven hopen op WK-deelname. De doelman van sc Heerenveen zit weer bij de voorselectie van het Nederlands elftal

Andries Noppert tijdens zijn eerste trainingssessie bij het Nederlands elftal. Foto: ANP

Bondscoach Louis van Gaal heeft opnieuw een plaats voor Andries Noppert ingeruimd in de voorselectie van het Nederlands elftal. De Jouster doelman van sc Heerenveen mag daardoor blijven dromen van het WK in Qatar later dit jaar.

Het is de tweede keer dat Noppert op de zogeheten ‘longlist’ van Oranje staat. Vorige maand ontving hij zelfs een definitieve uitnodiging van Van Gaal voor twee wedstrijden in de Nationals League. Tot een debuut kwam het toen niet.

Van Gaal heeft 39 spelers in zijn voorlopige WK-selectie opgenomen. Opvallende namen zijn Mitchel Bakker (Bayer Leverkusen), Sven Botman (Newcastle United), Brian Brobbey (Ajax), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Arnaut Danjuma Groeneveld (Villarreal), Noa Lang (Club Brugge), Pascal Struijk (Leeds United), Micky van de Ven (VfL Wolfsburg) en Xavi Simons (PSV).

Definitieve selectie

Van Gaal maakt op vrijdag 11 november tijdens een persconferentie zijn definitieve selectie van 26 spelers bekend voor het WK, dat op 20 november van start gaat. Het Nederlands elftal komt op 21 november voor het eerst in actie op de mondiale eindronde. Senegal, kampioen van Afrika, is dan de tegenstander.

,,Het is een flinke lijst en dat is eerlijk gezegd niet mijn stijl”, meldt Van Gaal. ,,Maar het is bekend dat de spelers die we volgende maand kiezen voor de definitieve selectie, nu al op deze voorlopige lijst moeten staan. Omdat niemand in de toekomst kan kijken moet je dus voorbereid zijn op mogelijke tegenvallers, zoals blessures.”

Klik hier voor een overzicht van de voorlopige WK-selectie.

Nieuws

menu