Andries Noppert terug onder de lat bij sc Heerenveen: tegen Go Ahead Eagles maakt hij na vier maanden blessureleed rentree

Keeper Andries Noppert voor de winterstop in actie namens sc Heerenveen.

Keeper Andries Noppert voor de winterstop in actie namens sc Heerenveen. Foto: ANP

Andries Noppert maakt zondag zijn rentree bij sc Heerenveen. De Jouster doelman, die eind vorig jaar eerste keuze was van de toenmalige bondscoach Louis van Gaal op het WK, stond sinds eind januari aan de kant met een liesblessure.

Trainer Kees van Wonderen geeft Noppert in de laatste competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles een basisplaats. ,,De laatste anderhalve week traint hij mee met de groep. Nu is hij klaar voor een rentree”, aldus de coach. ,,Deze wedstrijd was voor hem een stip aan de horizon. Hij wil heel graag en denkt dat-ie er klaar voor is.”

Meerwaarde

Xavier Mous was de voorbije vier maanden de vervanger van Noppert en had graag de laatste wedstrijd, waarin Heerenveen een plek in de play-offs voor Europees voetbal hoopt veilig te stellen, ook gekeept. ,,Hij vindt het jammer, maar ik heb niet getwijfeld”, zei Van Wonderen vrijdag. ,,Andries is met zijn kwaliteiten een meerwaarde. Het is leuk voor hem, maar ook voor de fans.”