Dit artikel is vandaag gratis

Anouska Koster strandt op plaats twee in de Volta Limburg Classic. De wielrenster uit De Westereen ziet ploeggenote Amber Kraak winnen

Anouska Koster in de bolletjestrui van de Simac Ladies Tour, vorig jaar. Foto: ANP

Anouska Koster is zaterdag tweede geworden in de Volta Limburg Classic. De wielrenster uit De Westereen won de sprint van de achtervolgende groep en moest alleen voorrang verlenen aan ploeggenote Amber Kraak, die zo’n twintig kilometer solo reed.

Kraak (Jumbo-Visma) passeerde na 118,4 kilometer als eerste de finish in Eijsden. Koster kwam anderhalve minuut later over de finish, gevolgd door nummer drie Thalita de Jong.

Bij de mannen was Arnaud De Lie de beste. De Belg won de sprint van een kopgroep van zes. Tom Dumoulin had voor de beslissende schifting in het peloton gezorgd, maar kon als gevolg van een lekke band niet meesprinten en eindigde op de zesde plaats.

,,Ik voelde me een stuk beter dan in de afgelopen weken”, zei de 31-jarige Limburger, die afgelopen maand de Strade Bianche miste vanwege een coronabesmetting en in de Ronde van Catalonië afstapte tijdens de derde etappe. ,,Ik kon meedoen, ik kon de koers maken en ik kon aanvallen. Maar ik had niet de benen om van iedereen weg te rijden. Ik wist dat De Lie sowieso de snelste renner was van de zes vooraan. Ik hoopte om het podium te kunnen sprinten, maar op twee kilometer van de streep kreeg ik een lekke band.”

Hartthijs de Vries uit Kollum kon lang mee, maar moest lossen toen Dumoulin versnelde en werd uiteindelijk achttiende.

Nieuws

menu