Antoinette de Jong blijft in spoor van Schouten op 3000 meter bij EK Afstanden in Heerenveen

Voor Antoinette de Jong lag er gisteravond op de openingsdag van het EK afstanden een zilveren medaille klaar op de 3.000 meter. Ze bleef in het spoor van de tot dusverre onklopbare Irene Schouten.

Antoinette de Jong na de 3.000 meter voor vrouwen op de openingsdag van de ISU EK Afstanden, die haar een zilveren medaille opleverde.

Antoinette de Jong na de 3.000 meter voor vrouwen op de openingsdag van de ISU EK Afstanden, die haar een zilveren medaille opleverde. Foto: ANP

Met 3.59,79 reed de Friezin uit Rottum voor de zevende keer een tijd onder de vier minuten. De wereldkampioene en regerend Europees allround-kampioen ging snel van start in haar rit tegen Carlijn Achtereekte. Zo probeerde de Friezin de West-Friese stayer, die dit seizoen al haar vier 3.000 meters (NK, twee wereldbekers en het OKT) had gewonnen, te verslaan. Maar in de laatste rondjes moest De Jong – die vijf rondjes onder de tijd van Schouten reed – te veel toegeven op het schema van Schouten. Die was uiteindelijk drie seconden sneller.

Als een raket

Nieuws

menu