Aris Leeuwarden wordt een heuse cupfighter en bereikt de halve finale van het nationale bekertoernooi

Aris Leeuwarden bereikte zondag aan het eind van de middag de halve finale van het nationale bekertoernooi. Feyenoord werd in de return van de kwartfinale in het Kalverdijkje overklast: 89-65!

Jose Dimitri Maconda (l), goed voor achttien treffers van Aris in de kwartfinale tegen Feyenoord, passeert tegenstander Anthony Collins (r). Rechts ploeggenoot Ryan Loogan.

Jose Dimitri Maconda (l), goed voor achttien treffers van Aris in de kwartfinale tegen Feyenoord, passeert tegenstander Anthony Collins (r). Rechts ploeggenoot Ryan Loogan. Foto: Henk Jan Dijks

De Leeuwarder basketbalclub ontpopt zich de laatste jaren meer en meer als een cupfighter. Twee jaar geleden bereikte Aris zelfs de bekerfinale tegen Donar, maar die eindstrijd werd vanwege de pandemie nooit gespeeld. Zo ver is het nu nog niet met potentiële tegenstanders als Leiden, Den Bosch en het Groningse Donar. Maar na de nederlaag van zaterdag in de heenwedstrijd van het bekertoernooi tegen Rotterdam (82-76) was het achttien uur later de hoogste tijd om op eigen terrein de bakens eens flink te verzetten.

Nieuws

menu