Basketballers van Aris na winst in close game tegen Phoenix Brussel (90-91)l zeker van de play-offs

De basketballers van Aris Leeuwarden hebben zich gisteravond in Brussel als nummer 6 geplaatst voor de Nederlandse play-offs. In de BNXT-League werd Phoenix Brussel in de negende speelronde na een spannende slotfase met een punt verschil (90-91) verslagen.

Vincent van Sliedregt, genomineerd voor de titel coach van het jaar in de BNXT-League, bereikte vrijdagavond in Brussel dankzij een 90-91 zege met Aris de Play-offs.

Vincent van Sliedregt, genomineerd voor de titel coach van het jaar in de BNXT-League, bereikte vrijdagavond in Brussel dankzij een 90-91 zege met Aris de Play-offs. Foto: Henk Jan Dijks

In het sportcomplex Neder-Over-Heembeek kwam Aris met de schrik vrij, nadat Phoenix in de slotfase in eigen hal met een 26-13-run nog heel dicht bij de overwinning kwam (26-26, 20-28, 18-24 en 26-13). Na de midweekse klapper tegen Luik (103-86) leek er weer een monsterscore in de maak voor de formatie van coach Vincent van Sliedregt, die genomineerd is als Nederlandse coach van het jaar. De awards , de twintigjarige José Dimitri Maconda is genomineerd voor de titel ‘ Rising sta r , worden op 30 april tijdens een gala in Luik uitgereikt.

Nieuws

menu