Aris Leeuwarden schrijft basketbalhistorie tegen Landstede Hammers uit Zwolle; voor het eerst sinds dertig wedstrijden weer winst

Aris Leeuwarden heeft zaterdagavond basketbalhistorie geschreven. Voor het eerst sinds achtenhalf jaar werd In Het Kalverdijkje het Zwolse bolwerk van Landstede Hammers met 79-69 (23-24, 24-17, 14-15 en 18-13) verslagen.

Met een slamdunk wijst de Amerikaanse guard Cameron Satterwhite Aris Leeuwarden in het tweede kwart de weg naar de voorsprong.

Met een slamdunk wijst de Amerikaanse guard Cameron Satterwhite Aris Leeuwarden in het tweede kwart de weg naar de voorsprong. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Liefst dertig wedstrijden op rij slaagden de Leeuwarder basketballers er niet in om van Zwolle te winnen. Zaterdagavond was het zover, nadat op 13 april 2014 voor het laatst de vlag in top kon. En de puike teamprestatie van de ploeg van coach Vincent van Sliedregt was pure reclame voor het de sport en verdiende eigenlijk een volgepakt ‘Kalverdome’. Dat vond ook de ‘winning coach’, die had genoten van zijn ploeg. ,,Ik heb af en toe een seconde of vijf, zes een stapje terug gedaan om te kunnen genieten”, bekende Van Sliedregt na afloop.

Nieuws

menu