Aris stunt in Martiniplaza tegen Donar, maar betaalt een hoge prijs met het uitvallen van Maconda. 'De druk ligt nu bij Groningen'

Botsingen tussen Aris en Donar leveren per definitie een ‘verhaal’ op. Saai is de Noordelijke basketbalderby immers zelden. Maar echt leuk wordt het pas als kleinduimpje de reus pootje licht. Het gebeurde dinsdagavond in Martiniplaza, waar Aris in de eerste wedstrijd van de kwartfinale van de play-offs Donar pootje lichtte: 69-72.

José Dimitri Maconda, het grote talent van Aris, ontfermt zich over de bal. Leon Williams (liggend) en Donte Thomas hebben het af moeten leggen.

José Dimitri Maconda, het grote talent van Aris, ontfermt zich over de bal. Leon Williams (liggend) en Donte Thomas hebben het af moeten leggen. Foto: Jan Kanning

En zo kreeg de equipe van coach Vincent van Sliedrecht het Groningse basketbalbolwerk stil. De eerste slag is dus gewonnen, maar de oorlog zeker nog niet. ,,We hebben voor deze overwinning een hoge prijs moeten betalen’’, zo zei Van Sliedrecht. De coach doelde daarmee niet alleen op de zware fysieke inspanning die zijn zeven (!) spelers hadden moeten leveren, maar nog meer op het (zwaar) geblesseerd uitvallen van José Dimitri Maconda tien seconden voor tijd na een harde charge van Groninger Austin Luke.

Nieuws

menu