Dit artikel is vandaag gratis

Basketballers van Aris verliezen in de Elite Gold ondanks het debuut van ‘Donar-legend’ Jason Dourisseau

Tom Kubank (r) werd topscorer in de eerste wedstrijd van Aris Leeuwarden in de Elite Gold tegen Spirou Charleroi, die met 84-99 werd verloren. Foto: Henk Jan Dijks

De eerste wedstrijd van Aris Leeuwarden in de Elite Gold heeft vrijdag ondanks het debuut van ‘Donar-legend’ Jason Dourisseau geen punten opgeleverd. De formatie van Spirou Charleroi trok met 84-99 (23-33, 24-26, 23-23 en 14-17) aan het langste eind.

Aris begon in de eigen sporthal Kalverdijkje goed aan de wedstrijd, maar zag de Belgische formatie aan het einde van het eerste kwart uitlopen naar 23-33. In het tweede kwart hield de formatie van coach Vincent van Sliedregt gelijke tred, waardoor het gaatje halverwege de wedstrijd 12 punten (47-59) bedroeg.

Die marge stond ook na het derde kwart nog op het scorebord (70-82), hoewel Aris het verschil zelfs had geminimaliseerd tot 7 punten, waarna Spirou in de laatste tien minuten net niet door de honderdpuntengrens brak. De Australiër Tom Kubank van Aris werd topscorer van de wedstrijd met 23 punten.

Nieuws

menu