Aris wint voor de vierde keer op rij een thuisduel en staat even op tweede plaats

De basketballers van Aris hebben vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen The Hague Royals met 91-75 (35-37) gewonnen. Het was de vierde opeenvolgende thuiszege voor de Leeuwarders, die nu even gedeeld tweede staan.

Topscorer Ryan Logan  van Aris Leeuwarden in duel met Piotr Pandura van The Hague Royals, met lege tribunes op de achtergrond.

Topscorer Ryan Logan van Aris Leeuwarden in duel met Piotr Pandura van The Hague Royals, met lege tribunes op de achtergrond. Foto: Henk Jan Dijks

Het was bijna een kopie van de uitwedstrijd in de hofstad van tweeënhalve week geleden. Ook toen keek de ploeg van coach Vincent van Sliedregt halverwege tegen een kleine achterstand aan (35-37), maar sloeg in het derde kwart – waarin Aris twee keer zoveel scoorde (32-16) – genadeloos toe. De thuisploeg had een flitsende start met twee driepunters van Quin Cooper (8-0), maar raakte al snel de controle kwijt (15-21). In het tweede kwart knokten de Leeuwarders, die topscorer Ar’Mond Davis misten, zich terug in de wedstrijd (20-16) en legden daarmee de basis voor de zevende seizoenzege.

Nieuws

menu