Assistent-scheidsrechter Franca Overtoom hoopt een vaste waarde in de Eredivisie te worden

Bij de wedstrijd Go Ahead Eagles - FC Groningen (0-1) was Franca Overtoom zondagmiddag de eerste vrouwelijke official ooit in de Eredivisie.

Assistent-scheidsrechter Franca Overtoom is blij dat het duel Go Ahead Eagles - FC Groningen (0-1) zonder noemenswaardige problemen tot een goed einde is gebracht. Overtoom debuteerde zondagmiddag als assistent-scheidsrechter in de Eredivisie.

Assistent-scheidsrechter Franca Overtoom is blij dat het duel Go Ahead Eagles - FC Groningen (0-1) zonder noemenswaardige problemen tot een goed einde is gebracht. Overtoom debuteerde zondagmiddag als assistent-scheidsrechter in de Eredivisie. Foto: ANP

Franca Overtoom (29) kon de tranen niet terugdringen toen ze afgelopen maandag van haar coach hoorde dat ze de eerste vrouwelijke assistent-scheidsrechter in de Eredivisie zou worden. „Toen hij zei dat ik zondag langs de lijn zal staan bij de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en FC Groningen was ik eerst even sprakeloos. Het debuut op het hoogste niveau is toch iets waar je al die jaren in hebt geïnvesteerd.”

Nieuws

menu