Jarige basketbalvereniging Oaters is al lang geen zinkend schip meer, maar wel een gezonde bak Jouster haver

Basketbalvereniging Oaters uit Joure staat dit jaar, geheel in de lijn van de nog altijd heersende pandemie, op bescheiden wijze stil bij het vijftigjarig bestaan van de club. Een groot jubileumfeest is in ieder geval met een jaar uitgesteld, maar om de verjaardag niet ongemerkt voorbij te laten gaan is er een jubileum-hoodie uitgebracht in de traditionele groene Jouster kleur. ,,Of iedereen vindt groen heel erg mooi, of het is iets van Joure. Ik weet het eigenlijk niet”, zegt Karin Brouwer.

De nichtjes Karin en Nynke Brouwer (r) van de jubilerende basketbalvereniging Oaters uit Joure, die vijftig jaar bestaat.

De nichtjes Karin en Nynke Brouwer (r) van de jubilerende basketbalvereniging Oaters uit Joure, die vijftig jaar bestaat. Foto: Simon Bleeker Fotografie

Dat geldt eigenlijk ook voor de exacte oprichtingsdatum van de Jouster basketbalvereniging, waarover onduidelijkheid bestaat. ,,Vijf jaar geleden was het 45-jarig jubileum half oktober, maar volgens de overlevering is de vereniging al in februari 1971 opgericht”, zegt de dertigjarige Karin Brouwer. Ze is net als haar één jaar jongere nicht Nynke bestuurslid, speelster van het eerste damesteam, lid van de feestcommissie en beheerder van het wedstrijdsecretariaat.

Nieuws

menu