Jorrit Bergsma en Sven Kramer vormen een ongewoon koppel. Nog niet eerder hebben ze samen meegedaan aan de massastart. 'Je moet het ook een beetje op intuïtie doen'

Jorrit Bergsma en Sven Kramer vormen een ongewoon koppel zaterdag op de massastart. Niet eerder hebben ze samen meegedaan aan dit teamonderdeel. Van samen trainen is ook geen sprake geweest, zeggen beide schaatsers.

Jorrit Bergsma en Sven Kramer na afloop van de training voor de halve finale van de ploegenachtervolging mannen op de Olympische Spelen in Beijing.

Jorrit Bergsma en Sven Kramer na afloop van de training voor de halve finale van de ploegenachtervolging mannen op de Olympische Spelen in Beijing. Foto: ANP

Om de finale van de massastart te rijden, moeten de twee stayers uit de concurrerende ploegen Zaanlander en Jumbo-Visma zich op dezelfde dag eerst nog kwalificeren. ,,Het allerbelangrijkst is dat we eerst in de finale komen”, zegt Kramer, die zich vier geleden op de Spelen van Pyeongchang al plaatste voor de eindstrijd op dit onderdeel. Daar hielp hij Koen Verweij aan brons tijdens de eerste editie van de massastart op de Olympische Spelen.

Nieuws

menu