Dit artikel is vandaag gratis

Besloten oefenwedstrijd tussen FC Groningen en Cambuur eindigt onbeslist

Michael Breij kreeg op sportpark Corpus den Hoorn in de slotfase de beste kans om Cambuur de winst te bezorgen in het oefenduel met FC Groningen. Foto: ANP

SC Cambuur stapt maandag op het vliegtuig naar de Spaanse zon in de wetenschap dat er nog voldoende werk aan de winkel is. Het besloten oefenduel met FC Groningen eindigde vrijdagmiddag onbeslist: 1-1. Net als eerder tegen Heracles Almelo.

Op sportpark Corpus den Hoorn in Groningen was de start van de formatie van Sjors Ultee, de opvolger van Henk de Jong die vanwege gezondheidsredenen stopte, zeker hoopgevend. Silvester van der Water bracht de Leeuwarders op het trainingscomplex van de FC al in de derde minuut op een 0-1 voorsprong na een goede aanval via de rechterkant.

Diezelfde Van der Water was nog twee keer dichtbij succes, maar zijn pogingen eindigde op de buitenkant van de paal en in de handen van doelman Leeuwenburgh. Maar ook de thuisclub liet zich in aanvallend opzicht niet onbetuigd, maar de lat voorkwam erger en tot twee keer toe werd een inzet van de lijn gehaald.

Fel van leer

Na rust was doelman Robbin Ruiter de enige die mocht blijven staan, maar de tien verse Cambuurspelers trokken ook na de hervatting fel van leer. Ook oud-Cambuurspeler Dennis van der Ree, die voorlopig de honneurs waarneemt voor de ontslagen Frank Wormuth, wisselde in de tweede helft dat het een lieve lust was.

Uit een voorzet van Sai van Wermeskerken was Jamie Jacobs met het hoofd dicht bij de 0-2. Halverwege de tweede helft deed Groningen wat terug via Tomás Suslov (1-1). De Slowaak liet daarna de kans op de 2-1 liggen. Michael Breij had nog iets aan de eindstand kunnen veranderen, opnieuw op aangeven van Ven Wermeskerken, maar zijn inzet van dichtbij miste precisie. Maandag reist Cambuur af naar het Spaanse San Pedro del Pinatar voor een trainingskamp.


FC Groningen – SC Cambuur 1-1 (0-1). 3. Silvester van der Water 0-1, 65. Suslov

SC Cambuur eerste helft: Ruiter; Van der Meer, Tol, Bergsma, Sylla; Hoedemakers (C), Van Kaam, Smit; Van der Water, Boere en Balk. Tweede helft: Ruiter; Van Wermeskerken, Mac-Intosch, Smand, Bangura; Paulissen, Breij, Jacobs; Sambissa, Uldrikis en Mambimbi

Nieuws

menu