Bij FC Twente moet Michel Vlap zijn voetbalcarrière na mindere periodes in België en Duitsland weer een impuls geven

Na avonturen die hem niet brachten wat hij er vooraf van verwachtte, moet Michel Vlap zijn carrière dit seizoen bij FC Twente van nieuw elan voorzien. De club uit Enschede huurt de 24-jarige Sneker van Anderlecht, waar hij nog drie jaar onder contract staat.

Michel Vlap (l) probeert namens Arminia Bielefeld Leroy Sané (Bayern München) af te stoppen.

Michel Vlap (l) probeert namens Arminia Bielefeld Leroy Sané (Bayern München) af te stoppen. Foto: EPA

Sinds Vlap in 2019 de deur van het Abe Lenstrastadion achter zich dicht slaat en voor acht miljoen euro van sc Heerenveen naar Anderlecht verkast, verandert er veel in het leven van de middenvelder. Aanvankelijk lijkt het Brusselse avontuur goed te verlopen met tien doelpunten in zijn eerste seizoen, maar daarna komt de klad er in.

Arminia Bielefeld

Waar hij gewend was aan een basisplaats zet trainer Vincent Kompany Vlap in de eerste helft van het vorige seizoen op de reservebank. Om toch aan spelen toe te komen, biedt een verhuurperiode aan Arminia Bielefeld uitkomst.

De start is, net als in België, veelbelovend. Vlap scoort bij zijn debuut in de Bundesliga tegen Bayern München (3-3) en mag ook in de daaropvolgende duels telkens opdraven, maar naarmate de zomer dichterbij komt en de degradatiezorgen nog altijd niet verdwenen zijn, moet Vlap uiteindelijk genoegen nemen met een reserverol.

Goed moment

De stap terug naar Nederland komt wat dat betreft op een goed moment. FC Twente ziet in Vlap de gewenste versterking voor het middenveld en tijdens zijn presentatie spreekt Jan Streuer lovende woorden over de Friese voetballer. ,,Met zijn creativiteit en scorend vermogen is hij een absolute versterking voor deze ploeg”, zegt de technisch directeur.

Vlap wordt in Enschede herenigd met Kik Pierie, die door Ajax net als vorig seizoen bij de ploeg van trainer Ron Jans is gestald. Beiden werden opgeleid op Sportpark Skoatterwâld en beleefden tussen 2017 en 2019 hun doorbraak in het shirt van Heerenveen.

Ongelooflijke sfeer

Vlap zegt in een reactie blij te zijn dat hij weer in eredivisie mag spelen. De keuze voor Twente was een logische, ,,omdat de club een paar jaar geleden in een gesprek al een goede indruk op mij heeft gemaakt. Daarnaast is Ron Jans een ervaren trainer, die het beste uit mij en het team kan halen. Ik kan me mijn eerste wedstrijd in De Grolsch Veste nog goed herinneren: wat een ongelooflijke sfeer. Hopelijk lukt het om belangrijk te zijn met goals en assists.”