Bijrol voor Friese wielrenners op NK tijdrijden voor beloften in Emmen, Anneke Dijkstra uit Olterterp pakt zilver bij vrouwen zonder contract

Werner van der Meer en Michiel Kok zijn er bij het NK tijdrijden voor beloften in Emmen niet in geslaagd voor een stunt te zorgen. Guillaume Visser was op de zeventiende plaats de beste Fries.

Werner van der Meer in actie tijdens de tijdrit van Oudemirdum.

Werner van der Meer in actie tijdens de tijdrit van Oudemirdum. Eigen foto

Daarmee konden de Friese troeven zich geen moment mengen in de strijd om de Nederlandse titel, die uiteindelijk naar Mick van Dijke uit Colijnsplaat ging. De renner uit de opleidingsploeg van Jumbo-Visma legde het bijna dertig kilometer lange parkoers rond Emmen af met een gemiddelde snelheid van 47,6 kilometer per uur (37.16). Diens tweelingbroer Tim van Dijke moest vijf seconden toegeven en werd tweede, gevolgd door Marijn van den Berg uit De Meern.

Werner van der Meer (Woudsend) hoopte vooraf op een top tien-klassering , maar reed als nummer 19 van de uitslag ruim twee minuten langzamer dan de gebroeders Van Dijke. Guillaume Visser uit Heerenveen eindigde twee plekken hoger en was daarmee de beste Fries. Zijn plaatsgenoot Michiel Kok werd 24e.

Zilver Dijkstra

Bij de vrouwen sleepte Anneke Dijkstra een tiende plaats uit het vuur, goed voor een zilveren medaille in de wedstrijd voor elite zonder contract. De renster uit Olterterp moest 2.52 minuten toegeven op winnares Anna van der Breggen. De Zwolse legde de 29,6 kilometer af in 39.58 minuten. Manon de Boer uit Leeuwarden werd veertiende en veroverde na een eerdere titel in 2019 nu brons bij de elite zonder contract.