'De Zwarte Panter’: een ijdele showkeeper die filmdiva Jayne Mansfield op de mond kuste | Recensie

Frans de Munck was zo ijdel, dat hij met een kammetje in zijn kontzak keepte. De oud-doelman van SC Cambuur was geliefder bij de vrouwen dan bij zijn medespelers, blijkt uit een biografie.

9 mei 1965. Doelman Frans de Munck gaat op Sportpark Berg & Bos in Apeldoorn op de schouders van Friese supporters nadat SC Cambuur (de kampioen van de Tweede Divisie A) voor 18.000 toeschouwers de beslissingswedstrijd om promotie naar de Eerste Divisie met 6-2 heeft gewonnen van de kampioen van de Tweede Divisie B, DFC uit Dordrecht.

9 mei 1965. Doelman Frans de Munck gaat op Sportpark Berg & Bos in Apeldoorn op de schouders van Friese supporters nadat SC Cambuur (de kampioen van de Tweede Divisie A) voor 18.000 toeschouwers de beslissingswedstrijd om promotie naar de Eerste Divisie met 6-2 heeft gewonnen van de kampioen van de Tweede Divisie B, DFC uit Dordrecht. Foto: Nationaal Archief

Hij was niet de beste Nederlandse doelman ooit, hij had wel de beroemdste bijnaam en zonder twijfel het mooiste levensverhaal van alle keepers die in Oranje onder de lat hebben gestaan.

Nieuws

menu