De naam van Jasper de Jong staat nooit meer als eerste op papier bij rouwend Black Boys

In de strijd tegen degradatie uit de vierde klasse B leed Black Boys een dure nederlaag. Het was allemaal bijzaak op deze zondagmiddag. Die draaide om doelman Jasper de Jong, de negentienjarige doelman van de Snekers die in december plotseling overleed.

De spelers en staf van Black Boys dragen allemaal een shirt met achterop het rugnummer van hun overleden teamgenoot Jasper de Jong.

De spelers en staf van Black Boys dragen allemaal een shirt met achterop het rugnummer van hun overleden teamgenoot Jasper de Jong. Foto: Niels de Vries

,,Hij plukte een bal uit de kruising tegen Boornbergum’80. Dat kleine mannetje groeide wel een meter.” Richard Venema (31) heeft niet diep hoeven graven in zijn geheugen om een mooie herinnering aan Jasper de Jong op te halen. Bezoekers van het duel tussen Black Boys en FC Harlingen (0-2) vinden de foto van de betreffende terug in het programmaboekje. Als een mooie herinnering voor thuis. Om lang te bewaren en later nog eens met een grote glimlach aan terug te denken.

Nieuws

menu