Blauw Wit’34 valt van de troon door een snel omschakelmoment en raakt na een 0-1 verlies tegen Pelikaan S de koppositie in de eerste klasse F kwijt

Blauw Wit’34 hoopte in de laatste speelronde van 2022 als ‘Herbstmeister’ de winterstop in te gaan, maar Pelikaan stak daar een stokje voor. Door een omschakelmoment vielen de Leeuwarders in de eerste klasse F van de troon (0-1).

Centrale verdediger Sjoerd Visser van Blauw Wit'34 in een kopduel met de later matchwinner van Pelikaan S, Jan Hooiveld.

Centrale verdediger Sjoerd Visser van Blauw Wit'34 in een kopduel met de later matchwinner van Pelikaan S, Jan Hooiveld. Foto: Marcel van Kammen

Voorlopig dan, want na elf van de 26 speelronden zijn de verschillen gering in de top, waar Pelikaan S uit Oostwold de dans leidt, voor Oranje Nassau en de formatie van hoofdtrainer Martijn Barto. Maar dat kan bij de hervatting op 21 januari zo weer anders zijn, als de nummers 1 en 2 elkaar treffen, terwijl Blauw Wit’34 op sportpark Wiarda ook aan de bak moet tegen ONS Sneek. Twee ploegen die negentien seizoenen geleden voor het laatst in competitieverband tegenover elkaar stonden.

Nieuws

menu