Bobsleeër Jelen Franjic wil zijn familieverleden eren op de Winterspelen, Dennis Veenker maakt zijn olympisch debuut met de viermansbob

Bobsleeër Jelen Franjic zag zijn grote droom uitkomen door samen met zijn oudere broer Janko deel te mogen nemen aan de Spelen. De 21-jarige remmer in de ploeg van piloot Ivo de Bruin komt in actie in de tweemans- en viermansbob.

Ivo de Bruin, Jelen Franjic, Dennis Veenker en Joost Dumas met de Nederlandse viermansbob tijdens de World Cup in Winterberg, begin januari.

Ivo de Bruin, Jelen Franjic, Dennis Veenker en Joost Dumas met de Nederlandse viermansbob tijdens de World Cup in Winterberg, begin januari. Foto: EPA

Zijn ouders, en met name vader Mario die zelf deelnam aan de Spelen in 1984 en 1998, zijn er in gedachten ook bij. ,,Mijn vader belde ons op de dag voor vertrek naar China op” vertelt Franjic. ,,Hij zei: jongens, jullie moeten je nu beseffen dat je naar de Olympische Spelen gaat en niet zomaar even lol kan hebben. Jullie moeten je serieus gedragen en niet alleen laten zien Nederlanders te zijn, maar ook waar onze familie voor staat. Het was een soort peptalk, maar ook om ons erop te wijzen wie we zijn.”

Nieuws

menu