Dit artikel is vandaag gratis

Bondscoach Van Gaal verwijst Andries Noppert naar de tribune tijdens de wedstrijd tegen Polen

Andries Noppert tijdens een trainingssessie van het Nederlands elftal op het KNVB Campus op 19 september in Zeist. Foto: ANP

Andries Noppert zit donderdag niet bij de selectie van het Nederlands elftal voor het duel met Polen. De sc Heerenveen-keeper ontbreekt op de lijst van de wedstrijdselectie die in de ochtend door de UEFA is vrijgegeven.

Bondscoach Louis van Gaal selecteerde voor de komende twee wedstrijden, tegen Polen en België, 24 spelers. In de wedstrijdselectie is plaats voor 23 spelers, zodat in beide duels één iemand op de tribune plaats moet nemen.

Jasper Cillessen, Mark Flekken en Remko Pasveer zijn donderdag de drie keepers in de selectie van Oranje. Cillessen en Flekken maken al langer deel uit van de selectie van Van Gaal. Pasveer en Noppert kregen deze week voor het eerst een uitnodiging. Justin Bijlow van Feyenoord en Kjell Scherpen van Vitesse sloten dinsdag tijdens het trainingskamp in Zeist aan voor een sessie waarbij werd geoefend op strafschoppen.

Tim Krul, die bij het WK van 2014 nog in de selectie van Van Gaal zat, bedankte voor die oefensessie. Krul kan daardoor ook een plek in de WK-selectie voor Qatar vergeten, zei de bondscoach woensdag.

Nieuws

menu