Vanavond begint het EK voetbal voor vrouwen, maar er is boosheid over de EK-onwaardige stadions: ’Bij mannen vinden we het er niet uitzien’

Vanavond begint het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen met de wedstrijd tussen gastland Engeland en Oostenrijk. De Leeuwinnen, die zaterdag tegen Zweden hun eerste wedstrijd spelen, werden zaterdag in de Grolsch Veste in Enschede uitgezwaaid door ruim 14.000 in het oranje uitgedoste fans. Tijdens het EK treffen Nederland en diverse andere toplanden het een stuk minder wat betreft stadions.

Line-up tijdens de vriendschappelijke dames interland tussen Engeland en Nederland in het Elland Road stadion op 24 juni 2022 in Leeds, Verenigd Koninkrijk.

Line-up tijdens de vriendschappelijke dames interland tussen Engeland en Nederland in het Elland Road stadion op 24 juni 2022 in Leeds, Verenigd Koninkrijk. Foto: ANP

Tot boosheid van bondscoach Mark Parsons, die baalt dat zijn ploeg in Engeland een duel speelt in een volgens hem ’EK-onwaardig onderkomen’.

Nieuws

menu