Concours Hippique Buitenpost heeft met sjees voor dames alsnog waardig kampioenschap

De nationale titel voor Friese tuigpaarden ging woensdag na een geweldig optreden naar de publiekslieveling GPD Ward uit de stal van Augustinus Hoekstra uit Sibrandaburen. Zo kreeg het concours hippique in Buitenpost alsnog een waardig kampioenschap voor een groot publiek.

Marieke Okkema concentreert zich met GPD Ward van Augustinus Hoekstra voor de sjees op een spannende strijd en wint de nationale titel.

Marieke Okkema concentreert zich met GPD Ward van Augustinus Hoekstra voor de sjees op een spannende strijd en wint de nationale titel. Foto: Bram Buruma

Het nationaal kampioenschap Friese tuigpaarden voor de sjees gereden door dames werd onverwacht een affiche van CH Buitenpost. Het kampioenschap zou eigenlijk maandag in Opmeer verreden worden, maar de meeste rijders en eigenaren van de paarden zagen drie concoursen in één week niet zitten en al helemaal niet om twee dagen vóór de wedstrijden in Buitenpost ook nog de Afsluitdijk over te gaan voor het treffen in Opmeer. Veel liever concentreerden zij zich op Buitenpost en komende zaterdag op CH Rijs.

Nieuws

menu