CH Oranjewoud staat in het teken van Friese titelstrijd en is met 700 starts bij de dressuur zeer in trek

De tweede dag van de 47e editie van het Concours Hippique van Oranjewoud werd zaterdag onder schitterende omstandigheden verreden. Het evenement stond bij de dressuur in alle categorieën in het teken van selectie voor de Friese titelstrijd.

Melanie Welles van de Tjongerruiters op William van Stal Sibma die in de klasse ZZ-Licht tweede werd bij proef 47 en zich daarmee kwalificeerde voor het FK.

Melanie Welles van de Tjongerruiters op William van Stal Sibma die in de klasse ZZ-Licht tweede werd bij proef 47 en zich daarmee kwalificeerde voor het FK. Foto: Rens Hooyenga

Nadat het evenement de afgelopen twee jaar noodgedwongen moest worden afgeblazen door de organiserende vereniging De Tjongerruiters, vanwege de pandemie, was het zaterdag eindelijk weer raak. Er was voor deze gelegenheid een nieuwe locatie betrokken aan de Woudsterweg, tegenover museum Belvédère in Heerenveen, nadat de laatste jaren Luxwoude nog de uitvalsbasis was geweest voor CH Oranjewoud. ,,We zijn in ieder geval weer een stukje dichter bij Oranjewoud”, zei voorzitter Henk de Jong van De Tjongerruiters.

Lees ook

Nieuws

menu