Wondergoal van Daniël van Kaam bezorgt SC Cambuur in de Groningse Euroborg de eerste overwinning in 2023 (en haalt Cambuur van de laatste plaats af)

In een onrustige Euroborg pakte SC Cambuur donderdagavond de eerste overwinning van 2023. Met een ziedend schot was het nota bene Daniël van Kaam, oud-speler van FC Groningen, die zich tot matchwinnaar kroonde.

Daniël van Kaam heeft Cambuur met een ziedend schot een kwartier voor tijd op voorsprong geschoten. Het is in de Euroborg de enige en winnende treffer. Cambuur is van de laatste plaats af.

Daniël van Kaam heeft Cambuur met een ziedend schot een kwartier voor tijd op voorsprong geschoten. Het is in de Euroborg de enige en winnende treffer. Cambuur is van de laatste plaats af. Foto: ANP

Door de overwinning in de noordelijke derby is Cambuur hekkensluiter af. En dat dankzij een wondertreffer van Van Kaam, zijn eerste in dienst van Cambuur. ,,Ik raakte hem perfect”, aldus de matchwinnaar, die niet wilde spreken over een ‘wraakgoal’. ,,Bij FC Groningen is het niet gegaan zoals ik het in mijn hoofd had. Als je jaren in de jeugd hebt gevoetbald en als je daarna je debuut in het eerste elftal mag maken, dan hoop je op meer. En als dat niet gaat, dan ga je zoeken naar opties. Daarom zit ik nu bij Cambuur. En dan scoor ik ook nog eens de winnende goal.”

Nieuws

menu