Dit artikel is vandaag gratis

Cambuur boekt recordomzet over seizoen 2021-2022: 8,9 miljoen euro

Mede dankzij de corona gerelateerde steunpakketten sloot Cambuur het seizoen 2021-2022 af met een positief resultaat van 84.000 euro, het eigen vermogen steeg tot een positief saldo van 1.051.000 euro.

SC Cambuur sluit het jaar met een positieve noot af. De club bereikte over het seizoen 2021-2022 de hoogste omzet ooit, zo blijkt uit de jaarcijfers die de club publiceerde. De omzet bedroeg afgelopen seizoen 8,9 miljoen euro. Het was tevens de elfde keer in twaalf jaar tijd dat Cambuur zwarte cijfers boekte.

Mede dankzij de corona gerelateerde steunpakketten sloot de club het seizoen 2021-2022 af met een positief resultaat van 84.000 euro, het eigen vermogen steeg tot een positief saldo van 1.051.000 euro.

Cambuur startte in juli met de bouw van een nieuwe stadion, iets wat financieel directeur Gerald van den Belt aanhaalde in zijn toelichting bij de jaarcijfers. „Financieel gezien staat de club er goed en gezond voor, al hebben we richting het nieuwe stadion nog wel de nodige financiële uitdagingen. Daar gaan we met z’n allen de schouders onder zetten en als ik kijk naar alle mensen die zich momenteel met hart en ziel inzetten voor de club heb ik daar alle vertrouwen in”, aldus Van den Belt.

Cambuur sloot het vorige seizoen af als nummer 9 van de Eredivisie, de hoogste eindklassering uit de clubhistorie. De club staat momenteel op de voorlaatste plaats. Onlangs moest trainer Henk de Jong zijn functie op doktersadvies neerleggen. Hij wordt opgevolgd door Sjors Ultee.

Nieuws

menu