Dit artikel is vandaag gratis

Cambuur opent het nieuwe seizoen met een nederlaag, uiterst effectief Excelsior is te sterk in Leeuwarden

Teleurstelling bij Marco Tol na de 0-1. Foto: ANP

SC Cambuur is het nieuwe eredivisieseizoen begonnen met een nederlaag. In Leeuwarden werd het 0-2 tegen Excelsior.

De krap tienduizend mensen die naar het stadion waren gekomen om de eerste competitiewedstrijd van Cambuur bij te wonen, zagen aanvankelijk een matig duel, waarin beide teams in de eerste helft slechts bij vlagen goed aanvalsspel lieten zien. Mislukte passes voerden de boventoon en als er dan toch een kans gecreëerd werd, ontbrak het de thuisploeg aan scherpte voor de goal.

Hoewel trainer Henk de Jong daags voor de ouverture nog benadrukt had dat Cambuur in ieder geval niet vroeg op achterstand moest komen, gebeurde dat wel. Marouan Azarkan scoorde in de tiende minuut de 0-1, na een snelle counter van Excelsior. Mitchel Paulissen miste korte tijd later dé kans op de gelijkmaker.

Ook nog 0-2 voor rust

Om de 1-1 alsnog op het bord te krijgen, probeerde Cambuur van alles. Kansen kwamen er, met name voor Jamie Jacobs, maar scoren lukte steeds niet. Tot overmaat van ramp tikte Julian Baas kort voor rust ook nog de 0-2 binnen.

Met Remco Balk als vervanger van Paulissen, ging Cambuur na rust op jacht naar de aansluitingstreffer. Die had de ploeg gezien het veldoverwicht en de vele doelpogingen zeker verdiend, maar kwam er ondanks schoten van opnieuw Jacobs (twee keer), Hoedemakers en Balk niet. Zodoende nam het uiterst effectieve Excelsior de drie punten mee naar Rotterdam.

Volgende week speelt Cambuur een uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

Nieuws

menu